9+1 legfontosabb tudnivaló függönyvásárlás előtt

1.  Gondold át az otthonod stílusát és színvilágát.
2.  Készülj fel a vásárlásra, készítsd ki a szín- és anyagmintákat, pl. falszín, burkolat – és tapétaminta – egy párna a kanapéról, egy fotó a már meglévő tárgyakról stb.
3.  Gondold át, milyen szerepe lesz a függönynek az adott helyiségben, milyen kritériumoknak kell megfelelnie, pl. fényáteresztő legyen, kell-e sötétíteni vagy elég csak a dekoráció, van-e redőnyöd stb.
4.  Meddig érjen a függöny? Padlóig, parapeting, az ablakpárkányig?
5.  Milyen színek, minták, motívumok vannak jelen a térben? Erősíteni vagy tompítani szeretnéd ezek hatását?
6.  Milyen stílusú az enteriőr, a szobabelső? Milyen függönyfazon illik hozzá leginkább – ráncolt, ringlis, lapfüggöny, roló?
7.  Próbálj egységben gondolkodni, mi kerül a falra, a bútorra, az ablak elé, milyen kiegészítőket szeretnél.
8.  Ne hagyd figyelmen kívül a minták méretét és térformáló szerepét!
9.  Mindig kérd ki szakember tanácsát vásárlás előtt!

+1 A legfontosabb tanácsom: mindig nézd meg a kiválasztott anyagot, tapétát a helyszínen is. Más helyiségben, más szín- és fényviszonyok között másként viselkednek a textíliák.

SZERETNÉK INKÁBB WORKSHOPRA MENNI >

Visszahívást kérsz? Bizonytalan vagy?

Amennyiben segítségre van szükséged a döntés előtt, kérj visszahívást: +36 70 247 7176

  Barbara 24 órán belül vissza fog hívni a megadott számon.

  Hogyan dolgozik Barbara?

     A „szokásos” felmérést megelőzi egy telefonos konzultáció ún. mélyinetrjú, ahol egy Barbara által kidogozott kérdéssor segítségével, felszínre hozza az elképzeléseidet, elvárásaidat az otthonod stílusával kapcsolatban.

     Az eredmények alapján összeválogatja neked a legmegfelelőbb textíliákat, színeket, textúrákat, motívumokat, tapétákat és szőnyegeket.

    Ezzel az összeállítással megy el hozzád egy előre megbeszélt időpontban. A tanácsadás és a válogatás minden esetben az otthonodban történik, hiszen az ottani fényviszonyokban kell látnotok a lakástextíliákat. A mintákból Barbara, a tervező láttatja veled a lehetőségeket, kitér minden olyan tényezőre, tulajdonságra, ami fontos lehet a használhatóság szempontjából is. Mindezt nyugodtan, időt adva a döntésednek.

     A felmérés csak ezután következik. Pontosan, lézerrel történik a mérés, így kiküszöbölve az esetleges pontatlanságokat, és erre Barbara garanciát is vállal. (Megtörtént eset: kézi centivel vagy colstokkal méri fel valaki a falad szélességét, nagyvonalakban. Így 1 tekercs tapétával kevesebb számol, mint ami a valóságban elegendő lenne. A plusz egy tekercs tapétára is várnod kell két hetet és csak reménykedhetsz, hogy van még ugyanabból a gyártásból, hogy ne legyen színkülönbség közöttük. Lézeres távolságmérővel ilyen nem fordulhat elő.)

     Magyarországon egyedüli módon az ajánlat mellé készít neked egy hangulattervet un. “moodboard”-ot, ezzel is segítve és biztosabbá téve a döntésedet.

     Az enteriőrtervezési tanácsadás kb. 2-3 órát vesz igénybe. Ez az idő garantáltan rólad, a családodról, az otthonotokról szól.

     A pontos tervezés és számolás, a rendelés, a varrás, a szerelés és a kiviteleztetés csak ezután kezdődik. A te dolgod: gondtalanul és büszkén hátradőlni az új, felöltöztetett otthonodban.

     Utógondozás és állagmegóvás – pontos és tételes útmutatót kapsz a textíliák, szőnyegek, tapéták kezeléséhez, tisztításához.

     Az Enteriőrvonalon Barbara, a terveződ munkaidőben (9-18 óra) bármikor elérhető, ha kérdésed lenne: +36 70247 7176

  KONZULTÁCIÓT KÉREK >

  Neked ajánlom a többi cikkemet is

  2020 Trendek

  A trendek, a divat nem más, mint inspiráció. Inspiráció, ami segít nekünk eligazodni a színek, a textíliák és a design világában. Egy iránymutatás, hogy hol vagyunk most és hova tartunk.

  2020-09-18T11:08:32+00:00
  Go to Top